Etappen är slutsåld

Gör intresseanmälan här ››› För kommande etapp 3!

Broschyr, bofakta & prislista

Hämta broschyren
Hämta bofakta
Till prislistan 

Lika vacker som genomtänkt arkitektur

För oss är det lika viktiga att de nya husens arkitektur passar in i omgivningen som att insidan uppfyller dina drömmar och behov. De 79 lägenheterna är fördelade på fyra huskroppar som tillsammans med husen från föregående etapp skapar ett litet kvarter med en stor innergård i mitten. Fasaderna är klädda i vit puts med en elegant träpanel som ger en spännande och modern karaktär. Som kronan på verket ger takens karaktäristiska rundningar plats åt fantastiska terrasser för de som bor högst upp.

En alldeles lysande innergård

När du bor i lägenhet blir ytan direkt utanför huset som din och dina grannars gemensamma trädgård. Därför är det viktigt att innergården känns inbjudande, användbar och trygg, oavsett tid på dygnet. De fyra husen har max sex våningar och är placerade för att släppa igenom så mycket naturligt ljus som möjligt till balkongerna och gården. För att behålla trivseln även när mörkret faller på så installeras extra belysning runt träd, längs med gångstråk, vid entrédörrar och fasader samt i anslutning till bänkar och bord där man vill kunna sitta ute lite längre på sommaren.

Parkkänsla utanför dörren

Vi har låtit en landskapsarkitekt klä innergården i grönska och skapa en plats som de boende kan mötas och trivas på. Slingrande gångvägar tar dig mellan husen, förråden och cykelparkeringarna under tak. Och på tal om tak får samtliga byggnader sedumtak, vilket innebär att man odlar en speciell sorts växt på taken som tar hand om regnvattnet på ett miljövänligt sätt. För att ge gården ytterligare lite parkkaraktär får den ett antal vackra pergolor som kantar gångarna. Sen ska vi inte glömma barn och barnbarn som får en stor härlig sandlåda där bara fantasin sätter gränserna för kreativiteten.

Ta hissen till garaget

Självklart får samtliga trappuppgångar en egen hiss som går direkt ner till källarplan. Där hittar du cykelställ, ditt personliga förrådsutrymme och möjligheten att hyra en parkeringsplats. Allting är utformat så att du och dina prylar ska känna er trygga och säkra. Plus att du slipper skrapa rutorna under vintertid.

Hur mycket plats behöver du?

Är det dags för en egen lägenhet? Har ni tankar på att bli sambo? Eller börjar villan bli för stor nu när barnen flyttat ut? Med sammanlagt 79 genomtänkta ettor, tvåor, treor och fyror finns det ett hem som passar de flesta faserna i livet. Dessutom finns det ett antal två och en halvor för dig som har behov av ett litet kontor eller gästrum. Och ett antal treor har vi gjort extra tilltagna ifall det skulle bli tillökning i familjen.

Smart och social planlösning

Arkitektens tanke är att skapa stora, ljusa och inte minst funktionella lägenheter som känns lätta att kalla ”hemma”. Den öppna planlösningen och det faktum att kök och vardagsrum alltid hänger samman, skapar ett naturligt genomgångsljus och gör rummen lättstädade. Tillsammans med rejäla skjutdörrsgarderober i sovrummen minimerar det antalet ytor som inte går att använda.

Fyra sorters balkonger

För att ta till vara på Sävedalens friska luft har vi skapat fyra sorters balkonger, där alla lägenheter får minst en variant. Vi har den stora klassiska balkongen som säkert blir ditt mest använda rum under sommaren, ofta placerad i sydvästligt läge för att maximera soltimmarna. En tilltagen terrass för de som bor högst upp eller längst ner. Den franska balkongen med gallerräcke som mestadels ligger i anslutning till sovrummet, perfekt när man vill vädra in den nya dagen. Sist men inte minst loggian – ett extra inglasat rum som förgrenar de olika huskropparna och funkar fint som läshörna eller förvaringsutrymme.

Ge lägenheten din personliga touch

En av de stora fördelarna med en nybyggd lägenhet är att du kan påverka precis hur den ska utformas. Vi stämmer regelbundet av med dig under byggandets gång och du får möjlighet att välja exempelvis köksluckor, kakel och bänkskivor från vår tillvalskatalog.

Med vitmålade väggar och tak som standard får du också ett bra utgångsläge att låta personliga prylar och färgdetaljer förmedla att det är just du som bor där.

Skonsamt för hälsa, plånbok och miljö

Samtliga fastigheter på Nya Vallhamra torg är certifierade som Miljöbyggnad Silver. Vilket innebär att energiförbrukningen i huset är 25 % lägre än gällande lagstiftning. Byggmaterialen som använts har haft minsta möjliga miljöpåverkan och uppfyller samtidigt de extra höga kraven på god isolering mot kyla, fukt och ljud. Sammantaget får du en bostad som är både energisnål, ekonomisk och miljövänlig.

Varför är det så bra att köpa nybyggt?

Allting blir lite enklare med en nybyggd lägenhet. Förutom hetsiga budgivningar slipper du även tänka på fula märken i väggarna eller badrum som krånglar. Allt är nytt och du kan fokusera på att flytta in och börja leva. Att tillhöra en bostadsrättsförening innebär dessutom att du slipper gräsklippning, snöskottning och liknande sysslor som villa­ägarna runtomkring får lägga tid på.