Etappen är slutsåld

Välkommen till ett modernt och miljövänligt boende i hjärtat av Sävedalen. Etapp 2 rymmer 74 välplanerade lägenheter, uppdelade på tre hus, för dig som vill ha frisk luft på balkongen och gott om naturligt ljus i alla rum.

Gör intresseanmälan här ››› För kommande etapp 3!

Broschyr, bofakta & prislista

Hämta broschyren
Hämta bofakta
Till prislistan

Flytta in i Sävedalens högsta hus

Två av husen får sju våningar men det tredje blir något utöver det vanliga. Med sina 13 våningar kommer höghuset att resa sig cirka 45 meter upp mot himlen och bjuda sina boende på en majestätisk utsikt, vilket håll de än tittar åt. Det blir ett helt nytt landmärke i Sävedalen, som syns från långt håll och sätter torget på kartan.

En naturlig del av torget

De tre husen, med sina 74 lägenheter, byggs i gedigna material som smälter in i torgmiljön och åldras på ett vackert sätt. Huskropparna placeras med gott om mellanrum så att alla får bra utsikt från sina balkonger och generöst med naturligt ljusinsläpp till rummen. Mellan husen bildas lummiga innergårdar med grönska, sittplatser och upplysta gångstråk, vilket skapar en trivsam miljö för alla åldrar.

Enkelt att flytta in, bekvämt att bo

Det är något speciellt med att flytta in i en nybyggd lägenhet. Du behöver inte tänka på fula märken i väggarna eller badrum som krånglar. Allt är nytt och du kan fokusera på att flytta in och börja leva. Att tillhöra en bostadsrättsförening har dessutom fördelen att du slipper klippa gräs, skotta snö och liknande sysslor som villaägarna runtomkring får lägga tid på.

Energisnålt och miljövänligt

Samtliga fastigheter på Nya Vallhamra Torg är certifierade som Miljöbyggnad Silver. Det innebär att energiförbrukningen i huset är 25 % lägre än gällande lagstiftning. Byggmaterialen som använts har haft minsta möjliga miljöpåverkan på naturen. Och att det uppfyller de extra höga kraven på god isolering från kyla, fukt och ljud. Sammantaget får du en bostad som är skonsam mot din hälsa, plånbok och miljön.

Lägenheter för alla

Är det dags för en egen lägenhet? Har ni tankar på att bli sambo? Eller börjar villan bli för stor nu när barnen flyttat ut? Med sammanlagt 74 genomtänkta tvåor, treor och fyror finns det ett hem som passar de flesta faserna i livet. Dessutom finns det ett antal två och en halvor för dig som har behov av ett litet kontor eller gästrum. Och ett antal treor har vi gjort extra tilltagna ifall det skulle bli tillökning i familjen.

Social och modern planlösning

Arkitektens tanke har varit att skapa ljusa, rymliga och funktionella lägenheter som känns lätta att kalla ”hemma”. Den öppna planlösningen skapar ett trivsamt genomgångsljus och gör samtliga rum lättstädade. Med vitmålade väggar och tak får du ett bra utgångsläge att låta personliga prylar och färgdetaljer förmedla att det är just du som bor där.

Alla får minst en balkong

Det är viktigt att ta tillvara på vyerna och den friska luften i ett område som Sävedalen. Därför får alla lägenheter minst en generös balkong (eller uteplats) på upp till 15 kvadratmeter. En nyhet vi själva skapat är den smidiga odlingsbalkongen som kommer att finnas i många lägenheter och skapa hemtrevnad från både in- och utsidan. I de två mindre husen kommer några att få en loggia som blir som ett extra rum. I höghuset får ett antal lägenheter till hälften inglasade balkonger, som kan användas året runt. Läshörna eller växthus? Bara din fantasi sätter gränserna!

Extra stora förvaringsutrymmen

Har du samlat på dig ett liv av saker, gillar du kläder lite för mycket eller har du en fin cykel du inte vill ställa utomhus? Oavsett vem du är kan det vara bra med lite extra utrymme. I sovrummet finns rejäla skjutdörrsgarderober och på källar- eller vindsplan får alla ett förråd.

Sätt din personliga prägel

En av de stora fördelarna med en helt ny lägenhet är att du verkligen kan göra den till din egen. Vi stämmer regelbundet av med dig under byggandets gång och du får möjlighet att påverka exempelvis köksluckor, kakel och bänkskivor genom val från vår tillvalskatalog.

Hiss till garaget

Sist men inte minst får samtliga hus en hiss som går direkt från lägenheterna till parkeringen under huset. Där finns möjligheten att hyra en parkeringsplats. På så vis kan både du och din bil känna er trygga, och du slipper att skrapa rutorna vintertid.