Stora och små äventyr direkt utanför dörren

Det sägs att man blir lycklig av att träna och röra på sig. Med Delsjöområdets oändliga stigar, ett av Sveriges starkaste föreningsliv och Skatås träningscenter som grannar har du alla möjligheter att testa om det stämmer.

Upptäck Delsjöområdets natur, året om

Det faktum att Nya Vallhamra Torg ligger avskilt från större trafikleder gör luften ren att andas och närområdet inbjudande att utforska. Snöra på dig dina skönaste skor och promenera nordväst genom idylliska villaområden klädda i grönska. Eller ta några steg söderut från torget och du befinner dig i Delsjöområdets naturreservat med sina oändliga kombinationer av stigar. Ett lättillgängligt äventyr som passar lika bra för nyfikna barnbarn som vältränade löpare.

Från fotboll till boule

Det är nog ingen tillfällighet att den folkkäre sportkommentatorn Arne Hegerfors kommer från Sävedalen, här finns ett unikt föreningsliv som gör att du kan testa en ny sport om dagen i flera veckors tid. Som ung får du många nya kompisar genom de stora föreningarna inom klassiska idrotter som fotboll, handboll och ishockey. Kanske testa orientering, skidor eller friidrottens alla grenar. Och lagom till pensionen kanske börja en ny karriär som boule- eller bridgeproffs.

Läge för löpning

Snöra på dig dina snabbaste dojor och ta uppvärmningsstigen till Skatås träningsområde. Här finns löparslingor med tidtagning, ett modernt gym och ett café ifall du behöver fylla på med energi. Satsar du på maraton eller Göteborgsvarvet kan du alltid ta dig an vildmarksleden som går mellan Skatås och Hindås.

Mitt i Sävedalen, 10 minuter från centrala Göteborg

Även om man stormtrivs hemma på torget kan det vara skönt och veta att det är enkelt att ta sig därifrån. Kollektivtrafik, cykelbanor och lagom många vägar gör Nya Vallhamra torg till en naturlig del av Göteborg.

Bus(s)enkelt att ta sig till centrala Göteborg

Arbetar eller studerar du i Göteborg? Eller vill du bara spendera en lördag på stan utan att det blir till ett stort projekt? Direkt från Nya Vallhamra torg går det flera busslinjer som tar dig till centrala Göteborg på 16 minuter, med smidiga förbindelser vidare inom hela regionen. Tar du bilen når du Europaväg 20 på bara några minuter och därifrån är det raka vägen till Göteborg eller Stockholm.

Nära Partille och Allum shoppingcenter

Även om Nya Vallhamra torg har all den service och de butiker du behöver i vardagen kan det ibland vara skönt att ha nära till ett riktigt brett utbud. Sex minuter bort med bil, eller tio minuter med buss, ligger Partille och Allum shoppingcenter. Med över hundra butiker inom allt från hemelektronik och hobby till mode och inredning kan du slå många ärenden i en smäll.

Ta stålhästen till jobbet

Bilar och bussar i all ära men det är få starter på dagen som slår en uppfriskande cykeltur. Säve­dalen kryllar av fina cykelmiljöer och längs med Ugglumsleden, direkt utanför torget, har man precis anlagt en helt ny cykelbana. Till Göteborg är det bara några kilometers trampande och med västanvinden i ryggen går det snabbt hem från jobbet!